Hoe ga je van ‘kosten dekken’ naar die omzet halen waar je zo hard voor werkt?

Ben je elke maand tevreden wanneer je concludeert dat je omzet genoeg is om je kosten te kunnen dekken?

Haal je dan opgelucht adem, want je hebt het weer gered?

Ben je gefrustreerd, omdat je veel goeie ideeën hebt voor de groei van je bedrijf, maar je vindt de tijd niet om ze uit te proberen?

Doet het dan zeer als je ziet dat andere ondernemers er veel geld mee verdienen? Het lijkt dan net alsof het bij hen allemaal makkelijker gaat…

Ben je opzoek naar wat voor jouw bedrijf werkt? En wat voor jou als ondernemer werkt?

Als het goed is, heb je bepaalde winstdoelen voor jezelf gesteld. Ik gok dat het dekken van je basiskosten niet je uiteindelijke doel is. En ik neem aan dat je uiteindelijk WEL die tijd wilt vinden om te investeren in de groei van je bedrijf.

Deze dingen zijn voor mij heel herkenbaar. In mijn eerste bedrijf had ik nog geen idee hoe ik tijd voor mezelf kon vrijmaken om mijn aandacht te richten daar waar ik het meest waardevol ben. Namelijk, ondernemen.

Ik was heel de dag aan het tennissen met mijn medewerkers, mijn bedrijf… en ik werd er knettergek van.

Tot ik meer ervaring kreeg en wist hoe ik alle processen binnen mijn bedrijf kon vastleggen en systematiseren.

Sta je namelijk weleens stil bij deze vraag? “Welke processen zijn nu allemaal actief binnen mijn bedrijf en wie zijn er precies verantwoordelijk voor?”.

En dit is vervolgens de truc:

  1. Ga kijken welke processen nu eigenlijk essentieel zijn voor je bedrijf. Zijn ze het niet? Stop ze dan. Je kunt je tijd beter investeren en je personeel ook.
  2. Zijn ze het wel? Ga dan kijken hoe je ze kunt optimaliseren. Zo maak je ze sneller en efficiënter.
  3. Vervolgens hoe je ze kunt automatiseren. Want, je wilt dat iedereen er zo min mogelijk tijd aan kwijt is.
  4. Tot slot ga je kijken wie er het beste geschikt is om dit proces van je over te nemen.

En de grap is, wanneer je dit nu leest en echt gaat DOEN, durf ik te wedden dat het al een enorm verschil voor je gaat maken. Dus, het is aan jou!

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar bovenstaande systematisering van de processen binnen je bedrijf is zo enorm belangrijk! En belangrijker nog, zodra je ermee aan de slag gaat, geeft het een enorm goed gevoel. Want je creëert precies wat jij nodig hebt, tijd en slim werken!

Tijd om veel meer omzet te gaan maken dan alleen de kosten dekken.

Tijd om allemaal goeie ideeën uit te gaan proberen en ook gewoon weer eens lekker ongegeneerd op je bek te gaan als het de eerste keer niet lukt.

Want, zo groei je als ondernemer! Zo krijg je ervaring. En met deze ervaring gaat je bedrijf bloeien. En jij ook 😉.

In mijn eerste bedrijf verdiende ik na 6 maanden 100.000. Maar met de ervaring en kennis die ik opdeed uit het ondernemerschap en ongegeneerd fouten maken, haalde ik in mijn tweede bedrijf na 8 maanden 200.000.

Wil jij het voor jezelf helder hebben wat ervoor nodig is om die omzet te gaan halen? Om die groei te verwezenlijken? Maar ook echt precies welke praktische stappen je dan moet doorlopen?

Dan wil ik je voor mijn workshop uitnodigen: Hoe je als ondernemer na 8 maanden 200k kunt verdienen.

Ik doe dit in een besloten kring van 5 ondernemers die in hun eerste 3 jaar van ondernemerschap zitten of deze winst nog niet hebben weten te behalen. Deze workshop zal 8 juli plaatsvinden om 09:00 bij mij thuis en kost 275,- euro.

Wil je meer weten of jezelf opgeven? Klik dan op de onderstaande link voor meer informatie:

Mark Daamen
No Comments

Post A Comment