Hoe ga jij ervoor zorgen dat je uiteindelijk echt presteert

Mark Daamen

Vandaag heb ik contact gehad met een bijzondere ondernemer, Sara.

Sara is 30 jaar en heeft enorme spierballen gecreëerd. Spierballen om elke uitdaging die zij als ondernemer heeft, aan te kunnen.

Als jong persoon zat zij op de Mavo en kwam zij erachter dat haar ouders het financieel moeilijk hadden. Ze hadden veel schulden.

Het was toen dat zij besloot een universitaire studie te gaan doen. Iets wat niet erg logisch is als je op dat moment op de Mavo zit.Maar Sara was gemotiveerd. Want Sara had een enorme intrinsieke motivatie.

Zij wilde haar ouders uit de problemen helpen. En haar gedachte was dat zij met een universitair diploma op zak, veel geld zou kunnen verdienen. En met dit geld zou ze alle schulden van haar ouders gaan aflossen.

Wauw! Dacht ik toen ik dit hoorde. Voor mij zit iemand die weet wat zij wil en tegelijkertijd onzeker overkomt. En die heeft op jonge leeftijd een enorme motivatie om het meest onwaarschijnlijke plan te gaan uitvoeren. Van de Mavo naar de universiteit.

Maar ze heeft het gedaan. Na de Mavo, ging zij naar de Havo, Atheneum en vervolgens naar de universiteit. En ook die heeft ze afgemaakt.

Een pijnlijke situatie kan ongelooflijk veel energie geven.Energie om iets te bereiken wat onmogelijk lijkt.Om een prestatie neer te zetten die niemand verwacht, behalve jijzelf.

Sara had niet meer dan de pijn van haar ouders nodig en de liefde om dit op te willen lossen, om iets bijzonder onwaarschijnlijks te laten gebeuren.

Welke pijn kun jij inzetten om iets te doen wat niemand verwacht?

No Comments

Post A Comment