Hoe laad jij je op?

Voel jij weleens alsof je helemaal geen energie meer hebt?

De wind en zee zijn de meest krachtige en energie-volle elementen op aarde. Wanneer je in de zee zwemt of in de wind staat dan merk je direct dat je batterij oplaadt.

Laatst was weer zo een heerlijke dag waarop de energie over het strand heen raasde. Dit is waarom ik bijna wekelijks het strand op zoek.

Wanneer je in de stress van een stad zit en je omringd bent door de stress van andere mensen, dan kan je energiepeil behoorlijk omlaag gebracht worden.

Werken op het strand is voor mij een manier om dat patroon te doorbreken. Tussen mijn werk door loop ik iedere keer 10 minuten tot een half uur over het strand en dan voel ik mezelf compleet opladen.

Hierdoor krijg ik heel veel ruimte in mijn hoofd om de mooiste ondernemende stappen te maken die mij helpen richting mijn meest ideale leven.

Ik heb grote verwachtingen van mijn leven en wat ik voor deze wereld kan betekenen. Dit vereist heel veel verbeelding en ook de kracht om de juiste stappen te maken. En zeker ook te weten wat de juiste stappen zijn.

Veel mensen zeggen dat je heel veel kennis nodig hebt om succesvol als ondernemer te kunnen zijn. Ik ben het daar niet mee eens. Kennis kun je in onze huidige tijd overal opdoen. Kennis kun je opzoeken op het internet of inhuren bij specialisten.

De kennis die er al op de wereld is, kun je inzetten om dromen te behalen die groter zijn dan je je durft voor te stellen.

Om deze doelen duidelijk te krijgen heb je iets nodig wat niet in te huren is. Namelijk, de kracht en energie die je uit jezelf kunt halen door je een plaatje voor te stellen in een toekomstige situatie. Vervolgens kun je je verbeelden hoe dat zou voelen op het moment dat dat nu al zo zou zijn.

Dat is de energie die je nodig hebt om daadwerkelijk je doelen te behalen. Verbeelding is voor mij belangrijker dan kennis.

Of de visie of beeld van de toekomst waarin je jezelf voorstelt in bepaalde omstandigheden.

Wanneer je de kracht van de wind tegen het zeewater aan ziet duwen, dan besef je hoeveel energie wind in zich heeft. Dit merk je ook als je zelf in deze wind loopt. Binnen een paar minuten voelt het alsof je alles kunt bereiken en er niets in de weg staat wat je niet zou aankunnen.
Wat doe jij om je weer op te laden?

Mark Daamen
No Comments

Post A Comment