Hoe mijn leven voor altijd veranderde

Er zijn momenten in het leven waarin je weet dat het je voor de rest van je leven zal veranderen.

In september 1997 veranderde mijn leven voor altijd.

Dat was het moment dat het licht tot mij kwam. Een licht dat mijn hart verwarmde en vulde met een onbeschrijfelijk compleet gevoel.

Maar, helaas is gevoel een vreemd iets. Hoe mooi en krachtig een gevoel ook kan zijn, wanneer er stress, onzekerheid en verwarring is, kun je er niet bij. Ik zit dan in mijn hoofd. Althans dat hebben anderen mij verteld.

Wanneer dat zo is, dan kan niemand mij bereiken. Net zoals mijn eigen gevoel mij niet kan bereiken.

In die tijden zag ik niet wat ik had. Het was net alsof ik blind was. Blind voor alles wat mijn ogen konden zien, maar mijn hart niet kon bereiken.

Het leven wat wij hier hebben heeft veelzijdige manieren om ons te helpen herinneren. Te herinneren wat wij eigenlijk al weten, maar opnieuw naar boven moeten halen om als permanente herinnering te verdienen. Om het een plek te geven in ons gevoel, waar we de connectie ermee niet meer kunnen verliezen.

Ik heb de periodes waarin ik niet bij mijn gevoel kan, leren herkennen als periodes waarin er veel herinneringen verdiend moeten worden. Periodes die turbulent en pijnlijk zijn en tegelijkertijd een nieuw, mooi hoofdstuk aankondigen.

Voel jij op dit moment veel pijn? Zit jij op dit moment veel in je hoofd? Wees je dan bewust dat er verandering op komst is. En hoe spannend een verandering ook kan zijn. We hebben het nodig om te kunnen leren. We hebben het nodig om te kunnen groeien. En we hebben het nodig om onze herinneringen te kunnen verdienen.

Sinds 31 december 2018 is er mij weer heel veel duidelijk geworden. Hierdoor heb ik een levenslange missie gekregen. Die missie heeft vooral met andere mensen te maken, maar is voor mij een reden om iedere dag met volle energie uit mijn bed te komen.

Maar sinds 31 december is mij ook iets anders duidelijk geworden. En dat is vooral iets wat voor mij persoonlijk is.

Sinds 31 december 2018 weet ik dat hetzelfde licht dat mij in 1997 raakte, mijn hart nog steeds verwarmd met een onbeschrijfelijk compleet gevoel.
Ik hoop van harte dat jij ook dit soort momenten ervaart waarin je het gevoel hebt dat je in het licht staat. Het is namelijk een van de beste dingen die er zijn.

Heb je trouwens mijn E-book al gelezen? Deze is gratis te downloaden via extremegroei.nl. ‘In 3 stappen naar je eerste miljoen’ beschrijft mijn 3 kernwaarden die het mogelijk maken exponentieel te groeien in je bedrijf.

Mark Daamen
No Comments

Post A Comment