Ieder mens is anders, maar heel veel mensen doen het zelfde

Ieder mens is anders, maar heel veel mensen doen het zelfde.

Ze kijken naar elkaar en kopiëren elkaar. In mijn leven ben ik heel veel bedrijven tegengekomen die een kopie zijn van een ander bedrijf. In Nederland is het misschien niet altijd zo zichtbaar als in het buitenland, maar het gebeurt erg veel.

In de reizen die ik door Afrika gemaakt heb zag ik regelmatig op kruispunten “ondernemers “ die bedacht hadden om sinaasappels te verkopen. Vervolgens stonden langs het kruispunt vol met kramen die dit oranje fruit aanboden.

Mark DaamenZou jij hetzelfde fruit aanbieden?

Mensen laten zich leiden door de angst dat wanneer zij iets afwijkend’s doen, zij onsuccesvol zullen zijn. Daarbij hebben we allemaal de behoefte om bij een groep te horen, waardoor we ook snel geneigd zijn elkaar te kopiëren.

In het dierenrijk is het luipaard herkenbaar als succesvol solitair werkend dier. Mensen hebben weinig overeenkomsten met een luipaard, maar de kracht zit wel in ons. Mensen bewegen zich meer als schapen. En als er één schaap over de dam is, dan volgen er meer.

Wanneer jij een onwaarschijnlijk mooi leven wilt hebben en je dromen wilt laten uitkomen, wat ga je dan vanaf vandaag doen? Laat je het schaap over je leven beslissen of ga je ervoor?

No Comments

Post A Comment