Lopen Zal Wel Niks Voor Jou Zijn

Mark Daamen

Los van de mensen die hopeloos ongecoördineerd zijn… Heb je ooit weleens gedacht dat lopen niks voor jou is? Of je schoenen strikken en misschien wel autorijden?

De eerste keer dat ik in een auto stapte, moest ik ineens letten op al mijn spiegels, schakelen, remmen, andere weggebruikers. Help! Dat kostte al mijn concentratie. Maar nu? Nu is er geen bal aan.

Het zit zo in mijn lichaam ingebakken dat ik er niet meer over hoef na te denken. Net als lopen of mijn schoenen strikken. Haha! Dat was wel vroeger anders. Maar, het wordt zo normaal gevonden dat we al deze dingen kunnen. Daarom geven we nooit op totdat we het kunnen.

Heb je ooit weleens gedacht “dit kindje kan echt niet lopen, hopeloos geval. Laat maar zitten.”? Vast niet, en anders niet voor lang. Want, je weet heel zeker dat het kindje kan lopen. Het hoort immers bij mens zijn.

En zo zou je moeten denken over alle dingen die jij wilt. Maar, nog niet hebt of nog niet kan. Het is nooit een kwestie van “kan het wel?”. Echt niet. Het is een kwestie van “hoe ga ik dit aanpakken?”.

Want, de potentie van ieder mens is enorm. Als je kijkt naar de prestaties die wij als mensen hebben neergezet… weet ik zeker dat jij jouw doelen kunt halen. En al de dingen kunt doen waar je zelf aan twijfelt.

Het grootste obstakel dat wij als mens kunnen hebben, is dat we niet in onszelf geloven. Geen overtuiging hebben dat we iets kunnen. De oplossing? Jezelf ervan gaan overtuigen dat je het wél kan.

Hoe? Door het je te visualiseren. Je hersens zijn op die manier makkelijk voor de gek te houden. Als jij het je meerdere malen kan voorstellen dat je hetgeen aan het doen bent, dat nu alleen in je hoofd zit? Veel grotere kans dat je het gaat kunnen. Want, je hersenen raken er langzaam van overtuigt dat je het al kan. Zonder dat je het daadwerkelijk gedaan hebt.

Het is hetzelfde als: nee heb je, ja kan je krijgen. Als je het nooit doet, ga je het nooit halen. Als je het wel doet, is de kans al vele malen groter dat je het haalt. Zeker in vergelijking met wanneer je het nooit doet.

Zit je dus ergens tegenaan te hikken? Gewoon doen!

No Comments

Post A Comment