Mijn 5 Succesvolle Gewoontes Die Ik Iedereen Aanraad

Soms staan mensen ervan versteld dat ik meerdere bedrijven run en zoveel vrije tijd overhoudt. Dat bedoel ik absoluut niet opschepperig, want ik weet hoe het vroeger bij me was.

Als je weleens interviews van mij hebt gezien, heb je vast van mijn ‘oeps’ bedrijf gehoord en dat ik destijds totaal opgebrand was. Mijn lichaam was niet gezond en een mooie relatie van jaren eindigde.

Toen heb ik aan de rem getrokken. Ik wist dat ondernemen mijn passie is, maar dan wel op een manier dat ik er gelukkig van word.

Toen ben ik onder andere met deze 5 gewoontes begonnen.

Deze gewoontes hebben ervoor gezorgd dat ik nu Onwijs veel voor elkaar krijg, terwijl de rest van de wereld nog ligt te slapen. Tegen de tijd dat de meeste mensen aan het werk gaan, ben ik al klaar met werken. Ik heb vervolgens Volledig de tijd om te doen waar ik energie van krijg.

Bijvoorbeeld: investeren in mezelf door boeken te lezen en nieuwe trainingen te bedenken. Zo blijf ik als ondernemer groeien en groeit mijn bedrijf dus ook! Want, vervolgens heb ik de tijd om die nieuwe ideeën in mijn bedrijf toe te passen.

Deze drive in mijn leven heb ik mede aan deze 5 gewoontes te danken. Ik voel me fit, gezond, creatief, vrij en positief en heb de tijd om dat te delen met de mensen van wie ik hou.

Wat ik elke dag (met fun!) doe:

1. Vroeg opstaan

Denk hierbij aan een uur of 5. Ik ga in de avond ook meestal tegen 11 slapen.

2. Sporten

Élke dag! Als je me op Instagram @markdaamen.nl volgt, deel ik mijn routine vaak. Ik sport altijd vlak na het opstaan om met veel energie mijn dag te beginnen.

3. Heilig uurtje en plan uurtje voor de volgende week

Iedere ochtend heb ik mijn heilig uurtje. Dit uur is Helemaal voor mezelf. Bijvoorbeeld door te mediteren. Tegen deze tijd heb ik trouwens nog steeds niet naar mijn werktelefoon gekeken.

Elke vrijdag heb ik een plan uurtje. In dit uur bepaal ik mijn flow voor de komende week qua werk. Ik plan wat ik wil bereiken en wanneer.

4. Gezond eten

Ik eet altijd waar ik zin in heb (heel gevarieerd!), waar ik van voel dat mijn lichaam daar behoefte aan heeft. Zodra ik trek krijg, ga ik pas iets eten. Anders eet ik niet.

5. Ik werk altijd AAN mijn bedrijf, niet IN mijn bedrijf

Dit is een heel belangrijk punt. Ik zorg er altijd heel snel voor dat ik een team bouw wanneer ik een bedrijf begin. Mijn kracht als ondernemer is namelijk innoveren, met nieuwe ideeën komen, doelen stellen en hoe ik daar ga komen en na blijven denken over mijn visie. Ik zorg ervoor dat mijn team de werkzaamheden binnen het bedrijf draaiende houden.

Wil je weten hoe ik nieuwe ideeën in mijn bedrijf toepas? In mijn gratis E-book: 7 ideeën om jouw bedrijf nog harder te laten groeien, kun je lezen hoe ik dat aanpak.

https://extremegroei.nl/e-book-gratis/

Mark Daamen
No Comments

Post A Comment