Speel jij nog weleens kop of munt?

Waarom maak jij niet jouw levensveranderende beslissing?

Veel ondernemers die ik coach weten precies wat ervoor nodig is de volgende fase in hun bedrijf te behalen.

Zij weten precies wat zij moeten doen om dat te bereiken waar zij naar verlangen.Maar dan komt er een “maar”. Ze weten het wel, maar doen het niet.

Herkenbaar voor jou?

Als je nu 10 jaar terugkijkt en je kijkt vervolgens naar waar je vandaag staat. Wat is er dan gebeurd? Wat is er dan anders geworden? En waardoor?Is er de afgelopen 10 jaar niets veranderd, dan is dat duidelijk. Is er veel veranderd, dan is dat ook duidelijk.Je hebt namelijk IETS gedaan. Of juist NIETS gedaan.Het leven wordt niet gevormd door de dingen die je dagelijks verwerkt, de oplossingen die je bedenkt of de mensen die je helpt.Het leven wordt gevormd door het maken van keuzes.Heb je nu een relatie, dan komt dat door de keuze die je hiervoor gemaakt hebt.Heb je een prachtig huis, dan komt dat door de keuzes die je gemaakt hebt.Ben je samen met een fantastische liefde, dan komt dat door de keuzes die je gemaakt hebt.Heb je een succesvol bedrijf, dan heb je daarvoor gekozen.Verdien je nu een bepaald inkomen, dan heb je daar zelf voor gezorgd. Door de knoop die je ooit doorgehakt hebt.Maar wat? Dat heb je allemaal niet?Ook dan komt dat door de keuzes die je in het verleden gemaakt hebt.Veel ondernemers zitten vast in hun bedrijf. Lukt het niet om de volgende stap te maken.

Ook dit komt door een keuze.

Namelijk de keuze, om geen keuze te maken. En daarmee maak je dan toch weer een keuze.De keuze dat namelijk anderen een beslissing voor jou gaan maken.Als jij stilstaat in je leven en/of in je bedrijf. En jij maakt geen keuze, dan kom je tot stilstand.Ondertussen hakt je concurrent wel knopen door. Die gaat door en maakt hierdoor voor jou de keuze.De keuze dat jij binnenkort geen werk meer hebt.Heb je keuzestress en weet je niet wat je moet doen?Maak dan gewoon een keuze. Gooi een dartpijltje. Dobbel erom. Vraag aan je Oma van 80 jaar om te kiezen.Het maakt namelijk niet uit, waarvoor je kiest. Als je de knoop maar doorhakt.Want alleen géén keuze maken, levert je minder op dan slechte keuzes maken.Met slechte keuzes kun je in ieder geval vaststellen dat het geen goeie beslissing was. Zonder keuze, weet je niets.Keuzes maken is vooruitgang. Geen keuzes maken is achteruitgang.Vier ieder moment dat je erachter komt dat een beslissing niet goed uitgepakt heeft. Want je bent in ieder geval in beweging.Welke keuze ga jij vandaag maken, zodat jouw leven gaat veranderen?

Wil je advies over bepaalde keuzes die je gaat maken en wil je graag in beweging komen? Boek dan een ‘Echte vriend gesprek’ via deze link: https://markdaamen.lpages.co/echte-vriend-gesprek/

No Comments

Post A Comment