Stond jij vanochtend met een gelukkig gevoel op

Iedere morgen sta ik om 6.00 uur op.

Om 6.00 uur, omdat er dan nog niets hoeft, behalve wat ik zelf wil.

Vanaf dat tijdstip is het ‘Me-time’. Tijd waarin ik mijzelf centraal stel en ik alle “emmers” van een gelukkig leven aandacht geef.

Er zijn zes behoeftes die tegelijkertijd gevuld moeten worden om een waardevol en gelukkig makende activiteit te hebben.

Mark Daamen

De activiteit moet voldoen aan de volgende eigenschappen:

Je moet er zekerheid uit ervaren

Je moet er onzekerheid uit ervaren

Het moet je het gevoel geven dat je uniek bent

Het moet je connectie geven

Je moet ervan groeien

En het moet een bijdrage geven aan een groter geheel

Wanneer je zorgt dat deze zes basisbehoeftes in een activiteit worden vervuld, dan zul je zien dat het je niet alleen veel voldoening zal geven, maar het ook nog weinig tot geen moeite zal kosten.

Nadat ik om 6.00 uur opsta, trek ik direct mijn sportoutfit aan.

En na een licht ontbijt ga ik sporten.

Bewegen is de meest natuurlijke manier om het leven in jezelf te voelen. En dat voel ik dan ook als ik dit direct in de ochtend doe.

Ik voel het leven in mij.

Maar er is iets anders naast het gevoel van leven dat het mij geeft. Het voorziet namelijk direct in mijn (en jouw) zes basisbehoeftes.

Zekerheid, onzekerheid, speciaal zijn, connectie, groei en bijdrage.

Het geeft mij namelijk de zekerheid dat ik iedere ochtend een bepaalde structuur heb en daarmee weet ik waar ik aan toe ben.

Het geeft mij veel onzekerheid, omdat ik een fitness applicatie van Freeletics op mijn telefoon gebruik. Deze app laat mij iedere dag weer andere spiergroepen trainen en komt regelmatig met nieuwe oefeningen.

Het geeft mij een speciaal gevoel, omdat er niemand om 6.15 uur in de sportruimte is en weinig mensen ook bereid zijn zo vroeg op te staan om aandacht aan zichzelf te geven.

In dat eerste uur maak ik een diepe connectie met mijzelf.

Door aandacht te geven aan mijn lichaam. Door mij te concentreren op mijzelf om conditionele grenzen te verleggen. En door mijzelf mentaal te trainen om door te zetten, vooral ook wanneer het zwaar wordt.

Alleen al de trots die ik iedere dag voor mijzelf voel, is voldoende om mij de hele dag energiek te voelen. Het geeft mij een diepe connectie met mijzelf.

Daarnaast zorgt deze activiteit ervoor dat ik groei als mens. Letterlijk in spierkracht en conditie. Maar ook mentaal door mijzelf iedere keer verder te pushen.

Hierdoor worden andere uitdagingen in mijn leven veel makkelijker om mee te dealen. Mijn “mentale spier” wordt iedere dag sterker.

En daarnaast kan ik hierdoor een grotere bijdrage aan de wereld leveren.

Door de energie die ik hiervan krijg, kan ik meer energie geven in mijn coaching en trainingen. Ben ik creatiever in het meedenken in andermans uitdagingen.

En inspireer ik anderen dit ook te doen en zichzelf energieker te voelen door regelmatig hier wat over te schrijven en te laten zien.

Ik hoop dat ik jou geïnspireerd heb.

Want ik help Mindfull-Millenial ondernemers hun dromen te realiseren! Met
bewezen technieken help ik jou je bedrijf in dienst te stellen van jouw leven. Niet alleen voor jezelf, maar ook zodat jij weer andere mensen kunt helpen.

Heb je vragen over hoe ik deze routine begonnen ben? Stuur mij dan een reply op dit bericht!

Geniet van je dag,

Mark

No Comments

Post A Comment