Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Ha! Toch weer in het Nederlands. Met af en toe een beetje Engels for good measure 😉.

Om de 6 weken plan ik voor mezelf een workation. Dit betekent dat ik een ergens een ticket naartoe boek, mijn laptop meeneem, en daar lekker aan de slag ga. Mijn afgelopen bestemming was Lissabon. Zeker aan te raden deze stad! Deze stijl van werken vind ik heerlijk, want het geeft me een change of scenery en een gevoel van vrijheid.

Toen ik mijn eerste bedrijf begon, was dit ondenkbaar. Ik kon het mezelf toen niet veroorloven om voor een week mijn spullen te pakken en ergens anders mijn laptop open te slaan. Namelijk, ik was constant op de vloer nodig.

Daarnaast had ik toen ook niet de tijd om te kunnen zeggen “Ik ga voor een week naar Lissabon om daar lekker te gaan werken en daarnaast ook tijd vrijhouden om te genieten van deze prachtige stad”.

Het zou dan eerder zijn geweest “Ik ga voor een week naar Lissabon en daar ga ik gestrest zitten werken, omdat ik a: niet alles kan doen wat ik moet doen, omdat ik in Lissabon zit en b: heel erg graag de stad en haar cultuur wil ontdekken, maar in plaats daarvan opgesloten zit in mijn appartement”.

Echter, mijn workation was heerlijk. En dat zijn ze altijd. Want, ik heb de vrijheid van zowel mijn bedrijf als zijn locatie om dit te kunnen doen.

Je bedrijf innoveren en je dienstverlening steeds beter maken, is iets waar wij als ondernemers altijd mee bezig willen zijn. Maar, innoveren en uitproberen wil absoluut niet zeggen dat je het dan ook drukker gaat krijgen.

Ik geloof dat het enorm goed is dat we als ondernemers verdienmodellen en businessmodellen neerzetten die ruimte hebben voor ons als ondernemer en mens.

Dat betekent een bedrijf bouwen waar jij niet constant nodig bent. Een bedrijf bouwen waarbij jij relaxed op workations kan gaan. Een bedrijf waarbij nieuwe ideeën hebben, nieuwe dingen willen uitproberen, willen groeien, niet meer tijd in beslag gaat nemen.

Want, ondernemer zijn is een flinke uitdaging voor jezelf als mens. We zetten onszelf constant buiten onze comfortzone en we worden weleens eenzaam, omdat we niet altijd begrepen worden door vrienden en familie. En zeker ook, we zijn enorm van onszelf afhankelijk. Dus, daarom is het belangrijk dat we onszelf ook tegemoetkomen.

En jezelf tegemoetkomen geeft zo een enorm gevoel van vrijheid! Op een ochtend wakker worden en beslissen dat je volgende week in Noorwegen gaat werken. Op een ochtend wakker worden en besluiten dat je vandaag gewoon lekker niks gaat doen, en dat dat dan ook gewoon kan. Of op een ochtend wakker worden en beslissen dat je heel de dag gaat wijden aan het bedenken en implementeren van nieuwe ideeën, nieuwe verdienmodellen, zonder tijdsdruk.

Benieuwd hoe ik het doe?

Volg me dan op Instagram @extremegroei.nl

https://www.instagram.com/extremegroei.nl/

Binnenkort ga ik met een mailing beginnen waar ik veel over mijn kennis en ervaring ga delen over ondernemerschap. Dit worden praktische tips en kennis die ik ook in mijn trainingen deel.

Mark Daamen
No Comments

Post A Comment