Heb je weleens de gedachte: ìSommige dingen binnen mijn bedrijf moet ik zelf doen, want dat kan een ander niet voor me doen?
En loop je daar dan tegenaan? Ik kan me voorstellen dat het soort werk dat je dan moet doen of de manier waarop je dat moet doen, je kan tegenstaan.

Soms zo erg, dat je het daarom blijft uitstellen en je er alsmaar niet aan toekomt. Terwijl… het wel belangrijk is.
Dat heb ik namelijk zelf. Er zijn bepaalde werkzaamheden binnen mijn bedrijf die echt alleen ik kan doen. Zoals bijvoorbeeld het opnemen van trainingsvideoís.

Omdat ik in mijn trainingen volgens een bepaalde methode en opbouw werk, structureer ik de inhoud van elke module.
Maar, deze manier van werken ligt zo snel in mijn weerstand dat ik daar snel wel een beetje klaar mee ben.
Mijn team helpt me dan ook met het structureren, zodat ik daar zelf niet te veel mee bezig hoef te zijn.
Maar, ook het opnemen van de videos volgens een van tevoren vastgelegde structuur ligt zo ver bij mijn aard vandaan (een negen op Quick Start), dat het soms maar moeizaam gaat.

 

Daarom heb ik voor mezelf deze 5 manieren om mezelf te activeren die goed werken.

1. Pijn en frustratie…

2. Hoe zou het zijn als?

3. Doe het!

4. Geef jezelf een beloning

5. Doe het samen ?

Pijn & frustratie werkt goed bij mij, omdat hoe langer ik iets uitstel, hoe gefrustreerder ik word. Uiteindelijk bouwt het zich op en kom ik vanzelf in beweging. Anderzijds vergroot ik de pijn die ik zou hebben, wanneer ik het nooit zou doen.

Visualisatie is iets wat ik heel vaak gebruik. Wanneer ik merk dat ik lastig in beweging kom, dan stel ik me voor hoe het zou zijn als ik mijn doel haal. Dat is voor mij bijvoorbeeld in de Ziggo Dome staan terwijl ik honderden ondernemers help.

Doen is heel eenvoudig, maar ook het moeilijkst. Doen is dat je nu ophoudt deze mail te lezen en gaat doen wat je eigenlijk zou moeten doen.

Wat voor mij ook heel goed werkt, is mezelf een beloning geven. Wat ik dan doe is mezelf wat lekkers geven. IJsjes doen het goed bij mij! Maar, wanneer het iets groots is wat je uitstelt, zoals het lanceren van een nieuwe training, dan kan je de beloning ook groter maken. Een weekendje weg bijvoorbeeld.

Een manier van mezelf activeren die ik vooral heel gezellig vind, is door het samen met iemand te doen. Dit kan coworking zijn, maar bijvoorbeeld ook door iemand te vragen je cameravrouw/ man te zijn.

In mijn Extremegroei e-mails geef ik learnings uit mijn eenjarige training: het Winstprogramma. Deze tips & tricks waar ik normaal 17.500 euro excl. BTW voor vraag, krijg je in de Extremegroei e-mails vrijblijvend. Door op onderstaande link te klikken, kan je je inschrijven.

Waarom? Omdat ik je graag wil helpen Èn ik wil dat je weet wat je kan verwachten wanneer je bij mij een training volgt.

Recommended Posts